Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tagiatelle szpinakowe

    6 gniazd
  • cebula

    1 szt
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 szt
  • szpinak świeży

    1 szklanka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente tyle ile osob bedzie jeść. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojona w kostke cebule i drobno posiekany czosnek. Smażymy do zeszklenia, wrzucamy tuńczyka mieszamy, chwile smazymy razem, przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy umyte liscie szpinaku i dusimy razem mieszając nie za długo tyle zeby liscie sie lekko skurczyły ale całkowicie nie zmalaly w sosie. Zeby były wyczuwalne i widoczne. Zdejmujemy z ognia, na talerz dajemy makaron a na to tuńczykowy sos. Posypac swiezo zmielonym kolorowym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kochanyptysiu 31.05.2011 11:21
SWIETNY
ElizaT 07.04.2011 09:56
rewelacja
accee 05.04.2011 22:39
Smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat