Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z sosem szpinakowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 1/2 op
szpinak mrożony 200 gram
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
śmietana 18 proc 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z sosem szpinakowym

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i odcedzamy. Na patelnię wlewamy oliwę i kroimy pieczarki, smażymy, dokładamy szpinak, dodajemy czosnek, gałkę, sól i pieprz. Na sam koniec śmietanę. Na patelnię dajemy makaron, mieszamy i chwilę razem smażymy. Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 30.10.2014 22:24
Uwielbiam takie dania :D porywam porcyjkę :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak