Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z mięsem mielonym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
przecier pomidorowy 1 łyżka
oregano do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron tagliatelle verdi 1/2 opak
olej 1 łyżka
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z mięsem mielonym

Cebule siekamy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Na rozgrzany olej (ok 1 łyżka) wrzucamy i podsmażamy cebule i czosnek, następnie dodajemy mięso mielone i podsmażamy.

Do mięsa dodajemy puszkę pomidorów i przecier pomidorowy dusimy ok 15 minut. Dodajemy przyprawy i posiekana bazylie – wszystko miksujemy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowany makaron polewamy sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak