Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagiatelle z kukurydzą i parmezanem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

MAKARON TAGIATELLE 200 g
mięso mielone 500 g
kukurydza w puszce 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
oragano do smaku
bazylia do smaku
płatki chilli do smaku
parmezan 50 g
sól do smaku
pieprz czerowny do smaku
oliwa 40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: tagiatelle z kukurydzą i parmezanem

Mięso podsmażyć na oliwie, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Dodać pokrojoną w paski czerwoną paprykę oraz płatki chilli. Dodać odcedzoną kukurydzę z puszki oraz koncentrat. Czasem można złagodzić ostrość łyżką śmietany.
Makaron ugotować al dente z kropla oliwy. Odcedzić, przełożyć na talerz. Na wierzch wyłożyć sos, dodać płatki parmezanu.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 19.11.2012 21:35
Lubię takie połączenie mięsa mielonego i makaronu :) Wygląda bardzo smacznie ;)
Monika-twin 19.11.2012 07:02
lubie to!
Renata22 18.11.2012 19:58
oliwa sprawia, że makaron nie będzie się kleił
SmacznaPyza 18.11.2012 13:45
a ta kropla oliwy do gotowania makaronu co daje?
BeataJ 17.11.2012 22:11
z pewnością pyszne :) wygląda bardzo zachęcająco :)
Sylwia26 17.11.2012 15:18
pychotka :)
SylwiaMagdaSabin 17.11.2012 15:00
smaczne zapewne
Barbara/zuza22_85 17.11.2012 14:22
fajne
jasiek 17.11.2012 13:42
proste i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak