Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle w sosie serowym z pieczarkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 300 gramów
pieczarki 200 gramów
serek topiony 200 gramów
śmietana słodka 1/2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Dodatkowo:

natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle w sosie serowym z pieczarkami

Makaron gotujemy al dente. Zanim odcedzimy, odlewamy szklankę wody z ugotowanego makaronu.

Śmietanek zagotowujemy. Dodajemy pokrojone pieczarki i gotujemy 4 minuty. Dodajemy serki topione, które musza się rozpuścić. Gdy rozpuszczą się i powstanie jednolity sos, wlewamy do makaronu wraz ze szklanką wody z gotowania makaronu. Gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieje, cały czas mieszając.

Danie podajemy udekorowane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martyna94 24.02.2017 10:12
Pycha! Zrobie dzisiaj na obiadek ;)
jagoda5913 23.02.2017 22:22
pyszny obiad
justynkag 23.02.2017 21:03
Musi być pyszne.Uwielbiam takie smaki
Wacław 23.02.2017 19:04
dla mnie pycha ! :-)
Wafelek2601 23.02.2017 17:45
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak