Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle w sosie piecarkowym z kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tagliatelle 100 gram
śmietana 30% 100 ml
pieczarki 150 gram
filet z kurczaka 2 sztuki
parmezan starty 2 łyzki
masło 2 łyzki
sól i pieprz szczypta
Liść lubczyku suszony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle w sosie piecarkowym z kurczakiem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie . Na patelni roztapiamy masło , smażymy na nim pokrojone pieczarki, dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Smażymy na złoty kolor. Dolewamy śmietankę, i dusimy. Doprawiamy do smaku . makaron podajemy z sosem , posypany parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.11.2016 19:14
taki makaron lubię
MałaMi89 11.11.2016 23:23
Tagiatelle jutro u mnie na obiad! ;)
kuchcik89 11.11.2016 18:50
pychota:) ja jestem pieczarkowa dziewczyna-więc dla mnie super!:)
halina17 11.11.2016 18:34
Dobre danie.
Smaczna_B 11.11.2016 17:05
Z piecarkowym też smacznie!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak