Tagiatele carbonara z kabanosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabanos

    1 laska
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • parmezan starty

    2 łyżki
  • żółtko jajek

    1 szt
  • cebula

    1 szt /mała
  • oliwa

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz młotkowany

    do smaku
  • makaron

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelnię wlewamy oliwę ,dodajemy poszatkowanego w plasterki kabanosa i w drobną kosteczkę białą cebulę ,na małym ogniu szklimy ok 5 min ,następnie dodajemy masło i podsmażamy chwilkę , aż się rozpuści .
Dodajemy natkę .

W tym czasie na gotującą i osoloną wode wrzucamy makaron ,gotujemy 7 min

W kubeczku mieszamy na gładko śmietanę ,żółtko i starty ser ,doprawiamy solą i pieprzem dosć mocno .


Makaron odcedzamy wrzucamy na patelnię do cebuli i kabanosa ,chwilkę podgrzewamy by się połączyły smaki .

Teraz wlewamy masę śmietanowo jajeczną i mieszamy ,nie podgrzewamy ,zgęstnieje samo od ciepła makaronu .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 31.01.2014 18:49
Jest naprawdę smaczne :) Polecam dla smakoszy makaronów :)
Anna133 30.01.2014 14:02
jeden minus -robisz fotki zimne jesz :/ a podgrzewać tego nie zaleca się
Marta1986 30.01.2014 12:38
ciekawe smaki
Olga_SK 30.01.2014 11:19
Pysznie wygląda :D
Anna133 30.01.2014 11:10
wczoraj oglądałam przepis w TV ale z chorizo ja zrobiłam z kabanosem i jest lepsze niż z boczkiem ;D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat