Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatele carbonara z kabanosem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kabanos 1 laska
natka pietruszki 1 łyżka
śmietana 12% 2 łyżki
parmezan starty 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
cebula 1 szt /mała
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz młotkowany do smaku
makaron 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatele carbonara z kabanosem

Na patelnię wlewamy oliwę ,dodajemy poszatkowanego w plasterki kabanosa i w drobną kosteczkę białą cebulę ,na małym ogniu szklimy ok 5 min ,następnie dodajemy masło i podsmażamy chwilkę , aż się rozpuści .
Dodajemy natkę .

W tym czasie na gotującą i osoloną wode wrzucamy makaron ,gotujemy 7 min

W kubeczku mieszamy na gładko śmietanę ,żółtko i starty ser ,doprawiamy solą i pieprzem dosć mocno .


Makaron odcedzamy wrzucamy na patelnię do cebuli i kabanosa ,chwilkę podgrzewamy by się połączyły smaki .

Teraz wlewamy masę śmietanowo jajeczną i mieszamy ,nie podgrzewamy ,zgęstnieje samo od ciepła makaronu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

31.01.2014 18:49
Jest naprawdę smaczne :) Polecam dla smakoszy makaronów :)
Anna133 30.01.2014 14:02
jeden minus -robisz fotki zimne jesz :/ a podgrzewać tego nie zaleca się
Marta1986 30.01.2014 12:38
ciekawe smaki
Olga_SK 30.01.2014 11:19
Pysznie wygląda :D
Anna133 30.01.2014 11:10
wczoraj oglądałam przepis w TV ale z chorizo ja zrobiłam z kabanosem i jest lepsze niż z boczkiem ;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak