Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tadżin warzywny

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cukinia 1 szt
soczewica brązowa 1 szklanka
cebula 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
natka pietruszki 1 pęczek
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki
przecier pomidorowy 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Tadżin warzywny

Kroki postępowania

1
Soczewicę zalać 400 ml wody i gotować przez 20 minut, a następnie odcedzić.
Krok 1 - Tadżin warzywny foto
2
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oliwie. Dodać czosnek i smażyć jeszcze przez chwilę.
Krok 2 - Tadżin warzywny foto
3
Paprykę pokroić w sporą kostkę, cukinię w półplasterki. Wrzucić warzywa na patelnię i smażyć przez 5 minut.
Krok 3 - Tadżin warzywny foto
4
Dodać pomidory z puszki, wymieszać.
Krok 4 - Tadżin warzywny foto
5
Dodać imbir, cynamon oraz paprykę mieloną, wymieszać. Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut.
Krok 5 - Tadżin warzywny foto
6
Dodać ugotowaną soczewicę, wymieszać. Przyprawić danie do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dusić jeszcze przez 2-3 minuty. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego :)
Krok 6 - Tadżin warzywny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 21.08.2016 08:48
Fajny przepis :)
Łukasz15 20.08.2016 23:29
Ciekawy przepis
Benita 20.08.2016 23:25
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak