Tacos z wołowiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • muszle do tacos

    6 szt
  • mięso mielone wołowe

    250 g
  • cebula

    pol szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 lyzki
  • majeranek

    pol lyzeczki
  • czosnek

    1 zabek
  • papryczka chili

    pol szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

salsa warzywna

  • pomidor

    2 szt
  • cebula

    pol szt
  • czosnek

    1 zabek
  • kolendra posiekana

    2 lyzeczki
  • sok z limonki

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw przygotowujemy warzywną salsę, aby podczas smażenia mięsa smaki salsy się przegryzły. Więc pierwsze kroimy pomidory w kostkę, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną cebulkę i kolendrę. Dodajemy sok z limonki i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, Odstawiamy.
Następnie przygotowujemy mięso. Cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na oleju, dodajemy mielone mięso, posiekane chili bez pestek, majeranek oraz sól i pieprz. Mięso podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. W razie potrzeb dolewamy wodę. Na koniec dodajemy koncentrat, wyciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy.
Piekarnik ustawiamy na 170 stopni. Wkładamy muszle do tacos do piekarnika i podgrzewamy, aby były ciepłe. Następnie nakładamy do połowy muszli mięso, następnie warzywną salsę i podajemy najlepiej z sosem guacamole. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wwwiolka 22.02.2017 11:32
Bardzo fajny przepis.
RenataZ-et 22.02.2017 11:31
moje smaki :)
ilka01 22.02.2017 11:27
super przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat