Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tacos z wołowiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

muszle do tacos 6 szt
mięso mielone wołowe 250 g
cebula pol szt
koncentrat pomidorowy 2 lyzki
majeranek pol lyzeczki
czosnek 1 zabek
papryczka chili pol szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

salsa warzywna

pomidor 2 szt
cebula pol szt
czosnek 1 zabek
kolendra posiekana 2 lyzeczki
sok z limonki do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tacos z wołowiną

Najpierw przygotowujemy warzywną salsę, aby podczas smażenia mięsa smaki salsy się przegryzły. Więc pierwsze kroimy pomidory w kostkę, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną cebulkę i kolendrę. Dodajemy sok z limonki i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, Odstawiamy.
Następnie przygotowujemy mięso. Cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na oleju, dodajemy mielone mięso, posiekane chili bez pestek, majeranek oraz sól i pieprz. Mięso podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. W razie potrzeb dolewamy wodę. Na koniec dodajemy koncentrat, wyciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy.
Piekarnik ustawiamy na 170 stopni. Wkładamy muszle do tacos do piekarnika i podgrzewamy, aby były ciepłe. Następnie nakładamy do połowy muszli mięso, następnie warzywną salsę i podajemy najlepiej z sosem guacamole. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 22.02.2017 11:32
Bardzo fajny przepis.
RenataZ-et 22.02.2017 11:31
moje smaki :)
ilka01 22.02.2017 11:27
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak