Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tacos z grilla z wołowina i salsą

5.0
(14)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przygotowując pierwszego wakacyjnego grilla dajcie się ponieść wyobraźni kulinarnej i przygotujcie taco z szarpaną wołowiną, którą również przygotujecie na grillowym ruszcie. Wzbogaćcie je salsą z awokado i cieszcie się przepysznym, kolorowym daniem na talerzu. 

Składniki:

tortilla pszenna 4 sztuki
antrykot wołowy 300 g
Musztarda jalapeno Prymat 1 łyżka
pomidory bez skóry 2 sztuki
rzodkiewka 3 sztuki
posiekany szczypiorek 1 pęczek
serek kremowy 100 g
ogórek 1 sztuka

Salsa:

awokado 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
kolendra posiekana 1 pęczek
orzeszki piniowe prażone 1 łyżka
oliwa 6 łyżek
sok z połowy cytryny
Kucharek SMAK LATA do smaku

Porada

Awokado pokroić w kostkę, Cebulę pokroić w piórka

Przepis i sposób przygotowania na: Tacos z grilla z wołowina i salsą

Sposób przygotowania:

1. Musztardę mieszamy z przyprawą, marynujemy w niej mięso przynajmniej 30min. Wołowinę grillujemy z obu stron, a następnie kroimy na małe kawałki.

2. Tak przygotowane mięso układamy na dwóch plackach posmarowanych serkiem, dodajemy pomidory i ogórki pokrojone w plastry, rzodkiewkę w plasterki, posypujemy szczypiorkiem i przykrywamy pozostałymi plackami.

3. Tak przygotowane tortille podgrzewamy na grillu (lub patelni) z każdej strony na złoty kolor i uzyskujemy chrupkość placków.

4. Wszystkie składniki salsy mieszamy doprawiamy do smaku Przyprawą do Potraw Smak Lata i schładzamy w lodówce.

5. Tortille kroimy na trójkąty i podajemy z salsą.

 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak