Tacos z grilla z wołowina i salsą

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Przygotowując pierwszego wakacyjnego grilla dajcie się ponieść wyobraźni kulinarnej i przygotujcie taco z szarpaną wołowiną, którą również przygotujecie na grillowym ruszcie. Wzbogaćcie je salsą z awokado i cieszcie się przepysznym, kolorowym daniem na talerzu. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla pszenna

    4 sztuki
  • antrykot wołowy

    300 g
  • Musztarda jalapeno Prymat

    1 łyżka
  • pomidory bez skóry

    2 sztuki
  • rzodkiewka

    3 sztuki
  • posiekany szczypiorek

    1 pęczek
  • serek kremowy

    100 g
  • ogórek

    1 sztuka

Salsa:

  • awokado

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • kolendra posiekana

    1 pęczek
  • orzeszki piniowe prażone

    1 łyżka
  • oliwa

    6 łyżek
  • sok z połowy cytryny

  • Kucharek SMAK LATA

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

1. Musztardę mieszamy z przyprawą, marynujemy w niej mięso przynajmniej 30min. Wołowinę grillujemy z obu stron, a następnie kroimy na małe kawałki.

2. Tak przygotowane mięso układamy na dwóch plackach posmarowanych serkiem, dodajemy pomidory i ogórki pokrojone w plastry, rzodkiewkę w plasterki, posypujemy szczypiorkiem i przykrywamy pozostałymi plackami.

3. Tak przygotowane tortille podgrzewamy na grillu (lub patelni) z każdej strony na złoty kolor i uzyskujemy chrupkość placków.

4. Wszystkie składniki salsy mieszamy doprawiamy do smaku Przyprawą do Potraw Smak Lata i schładzamy w lodówce.

5. Tortille kroimy na trójkąty i podajemy z salsą.

 

 

Kucharek_pl
Awokado pokroić w kostkę, Cebulę pokroić w piórka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat