Ula

Tacos z dorszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1/4 sztuki
  • awokado

    1/2 sztuki
  • kukurydza w puszce

    2 łyżki
  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
  • pomidorki koktajlowe

    4 sztuki
  • chilli

    do smaku
  • masło do smażenia

  • filet z dorsza

    1/2 pieczony
  • tacos

    4 (muszle)
  • sok z limonki

    1/2 (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni (termoobieg - 160 stopni).

Wszystkie składniki warzywne pokrój w drobną kostkę, polej sokiem z limonki, dodaj kukurydzę, wymieszaj w małej miseczce.

Rybę pokrój w kostkę.
Rozgrzej patelnię i rozpuść masło. Podsmaż rybę. Posyp odrobiną sproszkowanego chilli.

Upiecz muszle tacos - wykładaj na blasze odwrócone spodem do góry. Piecz przez 5 minut.

Przed podaniem wypełnij muszle: rybą, mieszanką z warzyw. Podawaj ciepłe, możesz podać z ulubionym sosem lub bez.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 15.10.2013 07:27
ciekawy pomysł :)
Kate131 18.11.2012 10:44
świetna przystawka
Malinka 07.11.2012 12:33
Wow! Robi wrażenie!
emeslive 11.09.2012 17:55
Śliczne zdjęcie i smakowite jedzonko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat