Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tacos z dorszem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/4 sztuki
awokado 1/2 sztuki
kukurydza w puszce 2 łyżki
cebula czerwona 1/2 sztuki
pomidorki koktajlowe 4 sztuki
chilli do smaku
masło do smażenia
filet z dorsza 1/2 pieczony
tacos 4 (muszle)
sok z limonki 1/2 (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Tacos z dorszem

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni (termoobieg - 160 stopni).

Wszystkie składniki warzywne pokrój w drobną kostkę, polej sokiem z limonki, dodaj kukurydzę, wymieszaj w małej miseczce.

Rybę pokrój w kostkę.
Rozgrzej patelnię i rozpuść masło. Podsmaż rybę. Posyp odrobiną sproszkowanego chilli.

Upiecz muszle tacos - wykładaj na blasze odwrócone spodem do góry. Piecz przez 5 minut.

Przed podaniem wypełnij muszle: rybą, mieszanką z warzyw. Podawaj ciepłe, możesz podać z ulubionym sosem lub bez.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 15.10.2013 07:27
ciekawy pomysł :)
Kate131 18.11.2012 10:44
świetna przystawka
Malinka 07.11.2012 12:33
Wow! Robi wrażenie!
emeslive 11.09.2012 17:55
Śliczne zdjęcie i smakowite jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak