Tacos wegetariańskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor bez skórki

    1 puszka
  • cebula biała

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • dressing cebulowo-pomidorowy

    8 szt
  • śmietana

    200 gr
  • Mieszanka:

    5 łyżki
  • groszek mrożony

    5 łyżki
  • marchew mrożona

    5 łyżki
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew z groszkiem gotujemy do miękkości,
na patelni przesmażamy na oleju pokrojone w kosteczkę cebulę, czosnek i paprykę
odcedzamy marchew z groszkiem, dodajemy warzywa z patelni, odcedzoną fasolę z puszki i rozdrobnione pomidory, możemy dodać łyżkę przecieru pomidorowego, (niekoniecznie)
dusimy razem przez około 20 minut, sos w tym czasie zgęstnieje
na końcu dodajemy przyprawy do smaku i wsypujemy koperek,
wszystko razem dusimy jeszcze 2 minuty
dressing mieszamy ze śmietaną
w między czasie zgodnie z przepisem na opakowaniu podgrzewamy tortille
na gorące tortille kładziemy najpierw liść sałaty a następnie napełniamy warzywnym farszem, polewamy dressingiem
tortille gotowe są do jedzenia
uczta meksykańska gotowa, smacznego, polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna141 11.06.2011 08:53
fajny przepis
krzyniu1984 29.06.2010 15:03
uwielbiam tacos!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat