Tacos wegetariańskie

Tacos wegetariańskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor bez skórki

    1 puszka
  • cebula biała

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • dressing cebulowo-pomidorowy

    8 szt
  • śmietana

    200 gr
  • Mieszanka:

    5 łyżki
  • groszek mrożony

    5 łyżki
  • marchew mrożona

    5 łyżki
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tacos wegetariańskie

Marchew z groszkiem gotujemy do miękkości,
na patelni przesmażamy na oleju pokrojone w kosteczkę cebulę, czosnek i paprykę
odcedzamy marchew z groszkiem, dodajemy warzywa z patelni, odcedzoną fasolę z puszki i rozdrobnione pomidory, możemy dodać łyżkę przecieru pomidorowego, (niekoniecznie)
dusimy razem przez około 20 minut, sos w tym czasie zgęstnieje
na końcu dodajemy przyprawy do smaku i wsypujemy koperek,
wszystko razem dusimy jeszcze 2 minuty
dressing mieszamy ze śmietaną
w między czasie zgodnie z przepisem na opakowaniu podgrzewamy tortille
na gorące tortille kładziemy najpierw liść sałaty a następnie napełniamy warzywnym farszem, polewamy dressingiem
tortille gotowe są do jedzenia
uczta meksykańska gotowa, smacznego, polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Anna141
Anna141 11.06.2011 08:53
fajny przepis
krzyniu1984 29.06.2010 15:03
uwielbiam tacos!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat