Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidor bez skórki
1 puszka -
cebula biała
1 szt -
czosnek
2 ząbki -
dressing cebulowo-pomidorowy
8 szt -
śmietana
200 gr -
Mieszanka:
5 łyżki -
groszek mrożony
5 łyżki -
marchew mrożona
5 łyżki -
fasola czerwona z puszki
1 puszka -
papryka czerwona
1 szt
Przepis i sposób przygotowania Tacos wegetariańskie
na patelni przesmażamy na oleju pokrojone w kosteczkę cebulę, czosnek i paprykę
odcedzamy marchew z groszkiem, dodajemy warzywa z patelni, odcedzoną fasolę z puszki i rozdrobnione pomidory, możemy dodać łyżkę przecieru pomidorowego, (niekoniecznie)
dusimy razem przez około 20 minut, sos w tym czasie zgęstnieje
na końcu dodajemy przyprawy do smaku i wsypujemy koperek,
wszystko razem dusimy jeszcze 2 minuty
dressing mieszamy ze śmietaną
w między czasie zgodnie z przepisem na opakowaniu podgrzewamy tortille
na gorące tortille kładziemy najpierw liść sałaty a następnie napełniamy warzywnym farszem, polewamy dressingiem
tortille gotowe są do jedzenia
uczta meksykańska gotowa, smacznego, polecam
Komentarze (2)