Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Taco Zewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nadzienie

mięso wieprzowe 250 g
mięso wołowe 250 g
pomidor 1 szt duża
meksykańska mieszanka 1 puszka
ząbek czosnku 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona pieczona 1 szt
salsa fajita 200 g
rungia 1 garść
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

dodatkowo

taco 12 szt

Porada

1. Mięso należy zmielić. 2. papryka pieczona taka z zalewy. 3. rungia to inaczej grzybowe zioło

Przepis i sposób przygotowania na: Taco Zewy


Na patelni podsmażyć mięso.
Dodać pomidora, czosnek i cebulę i jeszcze chwilę smażyć.
Następnie dodać rungię, mieszankę i fajitę oraz przyprawy do smaku i paprykę pieczoną i wszystko dusić około 3 minuty.
W miarę potrzeby jeszcze doprawić.
Taco napełniać gorącym farszem i spozywać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 22.08.2017 15:09
smaczne jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak