Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tabouleh Alberta

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kuskus 1,5 szklanki
pomidor 4 sztuki
ogórek gruntowy 5 sztuk
cebula 1 sztuka
koperek 2 łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżeczki
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oregano do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku
oliwa 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tabouleh Alberta

Kroki postępowania

1
Pomidorki po sparzeniu należy obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Świeże ogórki( najlepiej gruntowe) należy zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
Krok 1 - Tabouleh Alberta  foto
2
Cebulę siekamy drobniutko i wraz z posiekaną zieleniną dodajemy do przygotowanych wcześniej składników. Oliwą zalewamy składniki i mieszamy dodając sok z cytryny i przyprawy.
Krok 2 - Tabouleh Alberta  foto
3
Następnie dodajemy kuskus i po wymieszaniu odstawiamy do lodówki, żeby kasza napęczniała.
Krok 3 - Tabouleh Alberta  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 20.11.2014 15:50
Bardzo smacznie podane :)
marcia7 20.11.2014 15:49
ciekawa kaszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak