Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Tabouleh Alberta

5.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kuskus
1,5 szklanki
pomidor
4 sztuki
ogórek gruntowy
5 sztuk
cebula
1 sztuka
koperek
2 łyżeczki
Sklep Prymat
natka pietruszki
2 łyżeczki
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku
sok z cytryny
do smaku
oliwa
100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tabouleh Alberta

Kroki postępowania

1
Pomidorki po sparzeniu należy obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Świeże ogórki( najlepiej gruntowe) należy zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
Krok 1 - Tabouleh Alberta  foto
2
Cebulę siekamy drobniutko i wraz z posiekaną zieleniną dodajemy do przygotowanych wcześniej składników. Oliwą zalewamy składniki i mieszamy dodając sok z cytryny i przyprawy.
Krok 2 - Tabouleh Alberta  foto
3
Następnie dodajemy kuskus i po wymieszaniu odstawiamy do lodówki, żeby kasza napęczniała.
Krok 3 - Tabouleh Alberta  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 20.11.2014 15:50
Bardzo smacznie podane :)
marcia7 20.11.2014 15:49
ciekawa kaszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak