Tabouleh Alberta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kuskus

    1,5 szklanki
  • pomidor

    4 sztuki
  • ogórek gruntowy

    5 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • koperek

    2 łyżeczki
  • natka pietruszki

    2 łyżeczki
  • Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • oliwa

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tabouleh Alberta  foto
Pomidorki po sparzeniu należy obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Świeże ogórki( najlepiej gruntowe) należy zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
Krok 2 - Tabouleh Alberta  foto
Cebulę siekamy drobniutko i wraz z posiekaną zieleniną dodajemy do przygotowanych wcześniej składników. Oliwą zalewamy składniki i mieszamy dodając sok z cytryny i przyprawy.
Krok 3 - Tabouleh Alberta  foto
Następnie dodajemy kuskus i po wymieszaniu odstawiamy do lodówki, żeby kasza napęczniała.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czyki 20.11.2014 15:50
Bardzo smacznie podane :)
marcia7 20.11.2014 15:49
ciekawa kaszka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat