Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TABBOULEH Z BOBEM, ORZESZKAMI PINII I ŚWIEŻĄ MIĘTĄ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulgur 0,5 szkl
bób 100 g
czosnek ząbki 1 szt
szalotka 1 szt
orzeszki piniowe 0,5 szkl
natka pietruszki 1 peczek
kolendra 1 peczek
mięta 1 peczek
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: TABBOULEH Z BOBEM, ORZESZKAMI PINII I ŚWIEŻĄ MIĘTĄ

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Wypłukaną w zimnej wodzie kaszę bulgur wrzucamy do ok. 1,5 szkl wrzącej, osolonej wody, mieszamy, gotujmy ok. 10 minut nie mieszając już ponownie w trakcie gotowania – kasza musi wchłonąć cały płyn.

Umyty bób gotujmy do miękkości z gałązką koperku, odcedzamy, studzimy, obieramy ze skórek.

Czosnek oraz szalotkę siekamy, dodajemy do ugatowanej kaszy.

Wrzucamy bób.orzeszki pinii oraz posiekane zioła, doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.

Polewamy odrobiną oliwy i zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mami93 05.08.2016 11:18
Fajny przepis :)
Monika-twin 03.08.2016 21:03
super sałatka.
KORAL 01.08.2016 08:30
CIEKAWA SAŁATKA :)
Wiktoria29 31.07.2016 19:23
super sałatka
Konczi 31.07.2016 19:05
bardzo apetycznie wygląda
gosia1988 31.07.2016 18:37
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak