TABBOULEH Z BOBEM, ORZESZKAMI PINII I ŚWIEŻĄ MIĘTĄ

TABBOULEH Z BOBEM, ORZESZKAMI PINII I ŚWIEŻĄ MIĘTĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulgur

    0,5 szkl
  • bób

    100 g
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • szalotka

    1 szt
  • orzeszki piniowe

    0,5 szkl
  • natka pietruszki

    1 peczek
  • kolendra

    1 peczek
  • mięta

    1 peczek
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Wypłukaną w zimnej wodzie kaszę bulgur wrzucamy do ok. 1,5 szkl wrzącej, osolonej wody, mieszamy, gotujmy ok. 10 minut nie mieszając już ponownie w trakcie gotowania – kasza musi wchłonąć cały płyn.

Umyty bób gotujmy do miękkości z gałązką koperku, odcedzamy, studzimy, obieramy ze skórek.

Czosnek oraz szalotkę siekamy, dodajemy do ugatowanej kaszy.

Wrzucamy bób.orzeszki pinii oraz posiekane zioła, doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.

Polewamy odrobiną oliwy i zajadamy!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mami93

05.08.2016 11:18
Fajny przepis :)

Monika-twin

03.08.2016 21:03
super sałatka.

KORAL

01.08.2016 08:30
CIEKAWA SAŁATKA :)

Wiktoria29

31.07.2016 19:23
super sałatka

Konczi

31.07.2016 19:05
bardzo apetycznie wygląda

gosia1988

31.07.2016 18:37
Fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat