TABBOULEH Z BOBEM, ORZESZKAMI PINII I ŚWIEŻĄ MIĘTĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulgur

    0,5 szkl
  • bób

    100 g
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • szalotka

    1 szt
  • orzeszki piniowe

    0,5 szkl
  • natka pietruszki

    1 peczek
  • kolendra

    1 peczek
  • mięta

    1 peczek
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Wypłukaną w zimnej wodzie kaszę bulgur wrzucamy do ok. 1,5 szkl wrzącej, osolonej wody, mieszamy, gotujmy ok. 10 minut nie mieszając już ponownie w trakcie gotowania – kasza musi wchłonąć cały płyn.

Umyty bób gotujmy do miękkości z gałązką koperku, odcedzamy, studzimy, obieramy ze skórek.

Czosnek oraz szalotkę siekamy, dodajemy do ugatowanej kaszy.

Wrzucamy bób.orzeszki pinii oraz posiekane zioła, doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.

Polewamy odrobiną oliwy i zajadamy!

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mami93 05.08.2016 11:18
Fajny przepis :)
Monika-twin 03.08.2016 21:03
super sałatka.
KORAL 01.08.2016 08:30
CIEKAWA SAŁATKA :)
Wiktoria29 31.07.2016 19:23
super sałatka
Konczi 31.07.2016 19:05
bardzo apetycznie wygląda
gosia1988 31.07.2016 18:37
Fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat