Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szyszłyki z mięsa mielonego z boczkiem na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 70 dkg
boczek wędzony 15 dkg
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
czosnek 3 ząbki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szyszłyki z mięsa mielonego z boczkiem na ostro

Czosnek przecisnąć przez praskę. Boczek bardzo drobno pokroić. Do mięsa dodać boczek, czosnek oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Odstawić na noc do lodówki. Mięsem oblepić patyczki do szaszłyków i upiec na ruszcie grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak