szyszki z ryżu orzechowo-kakaowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż preparowany

    10 dag
  • mleko

    3 łyżki
  • miód płynny

    3 łyżki
  • rodzynki

    1/2 szkl.
  • kakao

    3 łyżki
  • orzechy włoskie

    1/2 szklanka
  • oliwa

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzać mleko, miód, kakao i oliwę. Dodać rodzynki, orzechy i ryż preparowany. Dokładnie wymieszać, przestudzić. Łyżką formować podłużne szyszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rique 24.05.2011 08:47
rewelacja:) moje ulubione:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat