Szyszki z krówek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krówki

    1/2 kg
  • masło

    2 łyżki
  • mleko

    2 łyżki
  • ryż preparowany

    200 g
  • wiórki kokosowe

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W większym garnku roztapiamy masło. Do roztopionego masła wrzucamy krówki i wlewamy mleko. Na małym ogniu podgrzewamy mieszankę, aż krówki się rozpuszczą. Do rozpuszczonej masy wsypujemy ryż i opcjonalnie kokos.

Jeszcze ciepłą masę formujemy w szyszki i układamy w papilotkach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 13.01.2014 15:55
moje ulubione
cooleczka 28.02.2013 10:48
świetne te słodkości i ładnie się prezentują
Agnieszka91 25.09.2012 15:34
muszę wypróbować
daria2911 25.09.2012 13:36
uwielbiam ten deser
Brenia 25.09.2012 12:23
Świetny deser :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat