Szyszki ryżowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż preparowany

    120 g
  • krówki

    60 dag
  • margaryna

    7 dag
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szyszki ryżowe foto
W garnku rozpuszczamy margarynę z kakao, następnie dodajemy krówki i gotujemy do momentu uzyskania jednolitej masy. Masa powinna się zagotować.
Krok 2 - Szyszki ryżowe foto
Następnie garnek zdejmujemy z ognia i odstawiamy masę do przestygnięcia. Masa powinna być ciepła. Dodajemy do niej porcjami ryż i mieszamy. Gdy dodamy cały ryż, wówczas formujemy dłońmi szyszki.
Krok 3 - Szyszki ryżowe foto
Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 02.02.2014 12:30
pyszne słodkości
olkaaa 20.01.2014 08:01
super przepis
RenataZ-et 05.01.2014 21:45
smak dzieciństwa :-)
IKrakowianka 01.01.2014 16:32
uwielbiam je :)
eMMe 30.12.2013 12:20
Super:) I bardzo ładne wyszły:)
Olga_SK 30.12.2013 12:00
Smak dzieciństwa :)
pawel123 30.12.2013 09:04
wygląda bardzo apetycznie
as28 30.12.2013 08:29
mniam mniam
Aga-25 30.12.2013 08:19
słodko mniam
Wiesława1 30.12.2013 08:07
Jak dzieci były małe to robiłam często

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat