Szyszki ryżowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krówki

    300 g
  • ryż preparowany

    100 g
  • margaryna

    1/3 kostki
  • kakao

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szyszki ryżowe foto
Krówki obieramy z papierków i topimy w garnku na małym ogniu.
Krok 2 - Szyszki ryżowe foto
Dodajemy po trochu margaryny i tworzymy jednolitą masę.
Krok 3 - Szyszki ryżowe foto
Żeby szyszki były 2 kolorowe, połowę masy odlewamy i dosypujemy połowę ryżu. Tworzymy szyszki i zostawiamy do ostygnięcia.
Do drugiej połowy masy krówkowej dodajemy kakao i mieszamy, następnie dodajemy resztę ryżu i również formujemy szyszki
Krok 4 - Szyszki ryżowe foto
Zostawiamy do wystygnięcia.
S M A C Z N E G O ! ! !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agami882 15.12.2013 16:46
Świetny przepis i genialny sposób podania :) Proste i wygodne
wyattearp 30.06.2013 21:24
pysznie wglądają
Janina 30.06.2013 19:00
Bardzo fajne te szyszki, uwielbiam;)
Adamorek 30.06.2013 14:42
zdrowy deser
kupiska 30.06.2013 14:38
ale fajnie wygladaja
bogusia19 30.06.2013 14:27
kiedyś robiłam ale dawno to było
jozefinach 30.06.2013 14:22
Moja mama takie robiła jak byliśmy mali.
migotka28 30.06.2013 14:17
pyszności który dawno nie jadłam
Dorota76 30.06.2013 14:17
to jest pyszne
dodi 30.06.2013 14:09
uwielbiam szyszeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat