Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZyszki od Hamrocyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż preparowany 180 gram
krówki 300 gram
margaryna 120 gram
mleko w proszku 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SZyszki od Hamrocyka

Na małym ogniu tak by się nie przypaliła rozpuścić margarynę , krówki pokroić na mniejsze części by łatwiej i szybciej się rozpuściły. .Następnie dodać do rozpuszczonej margaryny, pokrojone krówki , podgrzewać by i one się rozpuściły .Mieszać co jakiś czas by się nie przypaliły.Gdy krówki się już rozpuszczą dodać mleko w proszku.Dokładnie wymieszać tak by nie było grudek .Do tak powstałej masy toffi dodać ryż dokładnie wymieszać, odstawić z ognia .Wilgotnymi rękami formować podłużne szyszki lub kuleczki dowolnych rozmiarów .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 16.10.2013 09:17
apetycznie wyglądają
kasienka23 15.10.2013 18:22
fajne, z krówkami jeszcze nie jadłam!
joanna__s 15.10.2013 17:51
Bardzo lubię takie szyszki, ale juz mniej lubię je robić.
Habibi 15.10.2013 16:10
Wspomnienie z dzieciństwa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak