Szyszki czekoladowe ryżowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż preparowany

  • cukierki toffe czekoladowe

    200 g
  • masło

    1/3 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Toffe wyciągnąć z papierków, masło włożyć do garnka, dodać cukierki i roztopić ciągle mieszając na małym ogniu.Powoli wsypywać ryż, mieszać. Formować kulki lub szyszki na gorąco, układać na talerzu.Gotowe po zastygnięciu.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 30.06.2012 06:39
super
babcia 17.04.2012 06:56
super
Kuchareczka2 13.02.2012 13:34
pyszne łakocie
Poison1988 18.11.2011 19:24
super :) aż ślinka cieknie :)
Anna133 15.10.2011 11:20
ale dawono nie robiłam tego ;)
LuKaSz4761 18.09.2011 08:49
pycha
Monika136 15.03.2011 18:34
Wygląda przepysznie i musi tak pewnie smakowac.
mundek1011 19.01.2011 17:37
ciekawe
mundek1011 19.01.2011 17:37
ciekawe
Sarenka 26.12.2010 17:26
Pamietam te szyszki z dziecinstwa - pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat