Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynkowe słońce w galaretce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa
serek śmietankowy
papryka czerwona
chrzan ze słoika
kukurydza w puszce
groszek konserwowy
marchewka ugotowana
Kostki rosołowe Kucharek
Żelatyna wieprzowa Prymat
cytryna

Porada

Można również dodać ugotowane jajka.

Przepis i sposób przygotowania na: Szynkowe słońce w galaretce

Kroki postępowania

1
Serek mieszamy z kilkoma łyżeczkami chrzanu, w zależności czy ktoś woli mniej ostre, bądź bardziej. Smarujemy plasterek szynki i kładziemy paseczek papryki. Zawijamy w roladkę i układamy w naczyniu.
Krok 1 - Szynkowe słońce w galaretce foto
2
Przystrajamy kukurydzą, groszkiem, marchewką wedle uznania.
Krok 2 - Szynkowe słońce w galaretce foto
3
Kostkę rosołową rozpuszczamy w gorącej wodzie, przyprawiamy, dodajemy trochę soku z cytryny do smaku. Dodajemy żelatynę. Po stężeniu zalewamy szyneczki i wstawiamy do lodówki.
Krok 3 - Szynkowe słońce w galaretce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.05.2014 08:26
super pomysł
Wacław 29.04.2014 10:23
pomysłowa i smaczna przekąska :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak