Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynkowe babeczki z kapustą i pomidorkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka bez kości 250 gram
pomidorki cherry 2 sztuki
mini mozzarella 4 kulki
białko 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
kapusta czerwona 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Szynkowe babeczki z kapustą i pomidorkiem

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce o małych oczkach. Obrany ząbek czosnku także zmielić. Kapustę drobno poszatkować. Dodać do mięsa. Doprawić do smaku, dodać białko oraz bułkę tartą. Wyrobić masę mięsną.
Krok 1 - Szynkowe babeczki z kapustą i pomidorkiem foto
2
Cztery silikonowe foremki na muffinki wyłożyć do połowy masą mięsną. Pomidorki przekroić na pół i włożyć do każdej z foremek. Przykryć masą mięsną. Na wierzchu każdej babeczki położyć plastry mozzarelli.
Krok 2 - Szynkowe babeczki z kapustą i pomidorkiem foto
3
Piec w 200 st około 25-30 minut. Przed podaniem wyjąć z foremek. Smacznego!
Krok 3 - Szynkowe babeczki z kapustą i pomidorkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 12.01.2014 12:04
fantastyczne i zapewne smaczne
Aannkaa82 06.01.2014 10:57
Rewelacyjne babeczki :)
Iwona56 05.01.2014 10:47
świetne i pomysłowe
Renataj 29.12.2013 23:30
Ciekawy i apetyczny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak