Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka ze schabu

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 700-800 gr
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
woda 1,5 litra
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka ze schabu

Kroki postępowania

1
Schab umyć i osuszyć, natrzeć solą peklowaną i zostawić na noc.
Krok 1 - Szynka ze schabu foto
2
Po tym czasie przełożyć do siatki masarskiej i zawiązać boki.
Krok 2 - Szynka ze schabu foto
3
Zagotować wodę ze składnikami na zalewę i włożyć schab w siatce. Gotować na małym płomieniu przez 20 minut i odstawić do wystudzenia .na dobę.
Krok 3 - Szynka ze schabu foto
4
Następnie zagotować ponownie zalewę i gotować 20 minut. Odstawić do ostudzenia w zalewie.
Krok 4 - Szynka ze schabu foto
5
Ugotowaną i ostudzoną wyjąć na talerz.
Krok 5 - Szynka ze schabu foto
6
Zdjąć siatkę z mięsa i smacznego :)
Krok 6 - Szynka ze schabu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.02.2017 09:37
pyszna szyneczka
jagoda5913 13.02.2017 00:28
super mięsko
RenataZ-et 12.02.2017 21:17
fajne domowe mięsko
agnieszka214 12.02.2017 18:44
Pyszne mięso
Janina 12.02.2017 15:56
Wspaniałe mięsko;))
mirosława4 12.02.2017 15:27
domowa najlepsza
Aleksandra/Olcia 12.02.2017 15:27
super,takie domowe najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak