Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka zawijana z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
mas ło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 125 ml
białe wino 125 ml
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
jajko 1 szt
szynka gotowana 8 plasterków
pomidory 2 małe
ementaler tarty 75 gram
zielona pietruszka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka zawijana z serem

Pieczarki pokroić w plasterki i szybko zarumienić na maśle. Zmieszać rozgrzany tłuszcz z mąką, uzupełnić bialym winem ii śmietaną. Ugotować gęsty sos. Zdjąć z ognia i przyprawić. Wmieszać pieczarki i rozprowadzićser z jajkiem. Plasterki szynki położyć obok siebie i rozłożyć na nich nadzienie. Zrolować i włożyć do miski do zapiekania. Ozdobić plasterkami pomidorów i lekko posypać solą. Zwiniętą szynkę i pomidory posypać srem. Zapiekać aż się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.04.2013 12:28
bardzo smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak