Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka zapiekana z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fenkuł 30 dag
brokuły 50 dag
pieczarki 20 dag
gotowana szynka 20 dag
olej 1 łyżka
mleko 1/2 szkl
śmietana 30% 15 dag
jaja 2 szt
sól, pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
stary ser 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: szynka zapiekana z warzywami

Fenkuł umyć, odciąć piętkę i usunąć zeschnięte łuski, przekroić podłużnie na pół, wyciąć resztę piętki w formie klina. Pokroić na paski poprzeczne do włókien. Brokuły podzielić na różyczki. Grzyby, szynkę i cebulę pokroić w kostkę. Olej podgrzać na patelni. Warzywa i szynkę usmażyć, ciągle mieszając. Wymieszać mleko ze śmietaną i jajkami, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Warzywa włożyć do płytkiej formy, polać sosem, oprószyć serem, wstawić do zimnego piekarnika, piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 08.11.2010 16:38
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak