Szynka zalana galareta

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    15 plasterkow
  • groszek

  • kukurydza

  • papryka

  • natka pietruszki

  • sałatka jarzynowa

  • chrzan

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • przepiórcze jaja

    10
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na plasterek szynki nak?adamy jedn? ?y?k? sa?atki jarzynowej i jedn? ?y?eczk? chrzanu ze s?oiczka lub w?asnej roboty - i t? czynno?? powtarzamy z ka?dym plasterkiem. Zawijamy w trójk?t i uk?adamy na pó?misku pi?tna?cie takich porcji ( wi?cej lub mniej w zale?no?ci od potrzeby). Kukurydz? oraz groszek z puszki odcedzamy. Papryk? mo?emy u?y? marynowan? i pokroi? j? w paseczki. Natk? pietruszki dobrze op?ukujemy zimn? wod? i drobno siekamy. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. Kukurydz?, groszkiem zielonym, czerwon? papryk? i natk? pietruszki oraz po?ówkami jajeczek przepiórczych ozdabiamy potraw?. Nast?pnie zalewamy ?elatyno - bulionem ( ?elatyn? przygotowujemy wed?ug przepisu na opakowaniu). Szynk? w galaretce wstawiamy do lodówki na czas st??enia. Podajemy kroj?c równie? w trójk?ty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 13.02.2012 10:17
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat