Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka zalana galareta

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 15 plasterkow
groszek
kukurydza
papryka
natka pietruszki
sałatka jarzynowa
chrzan
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajka przepiórcze 10

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka zalana galareta

Na plasterek szynki nak?adamy jedn? ?y?k? sa?atki jarzynowej i jedn? ?y?eczk? chrzanu ze s?oiczka lub w?asnej roboty - i t? czynno?? powtarzamy z ka?dym plasterkiem. Zawijamy w trójk?t i uk?adamy na pó?misku pi?tna?cie takich porcji ( wi?cej lub mniej w zale?no?ci od potrzeby). Kukurydz? oraz groszek z puszki odcedzamy. Papryk? mo?emy u?y? marynowan? i pokroi? j? w paseczki. Natk? pietruszki dobrze op?ukujemy zimn? wod? i drobno siekamy. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. Kukurydz?, groszkiem zielonym, czerwon? papryk? i natk? pietruszki oraz po?ówkami jajeczek przepiórczych ozdabiamy potraw?. Nast?pnie zalewamy ?elatyno - bulionem ( ?elatyn? przygotowujemy wed?ug przepisu na opakowaniu). Szynk? w galaretce wstawiamy do lodówki na czas st??enia. Podajemy kroj?c równie? w trójk?ty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 13.02.2012 10:17
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak