Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z teriyaki i sosem chili

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dkg
sos chili czosnkowy 2 łyżeczki
marynata teriyaki 2 łyżki
Przyprawa do mięs Prymat 3 łyżeczki
sól do smaku
olej do smażenia
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z teriyaki i sosem chili

Kroki postępowania

1
Szynkę umyć, osuszyć, natrzeć solą, przyprawą do mięs, sosem chili i sosem teriyaki. Przyprawioną szynkę odłożyć do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 1 - Szynka z teriyaki i sosem chili foto
2
Po tym czasie szynkę zrumienić z każdej strony na rozgrzanym w brytfannie oleju.
Krok 2 - Szynka z teriyaki i sosem chili foto
3
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić ją.
Krok 3 - Szynka z teriyaki i sosem chili foto
4
Szynkę zalać 2 szklankami wody. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 2 godziny. W razie potrzeby dolać więcej wody. Gotową szynkę kroić w plastry. Sos można zagęścić pszenną mąką rozmieszaną w zimnej wodzie.
Krok 4 - Szynka z teriyaki i sosem chili foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 25.07.2016 17:30
Super pomysł :)
berys18 25.07.2016 12:46
dobre mięsko
Aleksandra/Olcia 25.07.2016 09:23
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak