Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szynka wieprzowa
1 kilogram -
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
3 łyżki -
czosnek
3 ząbki -
Liść laurowy suszony Prymat
3 liście -
Ziele angielskie całe Prymat
10 ziaren -
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
10 ziaren -
Kolendra cała Prymat
1 łyżeczka -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Szynka z szynkowara
Kroki postępowania




Dodać żelatynę w proszku (bez rozpuszczania w wodzie!), doprawić do smaku mielonym pieprzem i dokładnie wyrobić.

Mięso przełożyć do woreczka.


Komentarze (7)