Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z porowym wsadem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1,3 kg
por 2 sztuki
przyprawa do gyrosa 2 łyzeczki
ziemniaki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z porowym wsadem

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i osuszamy. Por obieramy z przywiędłych liści i myjemy.
Krok 1 - Szynka z porowym wsadem foto
2
W szynce robimy nacięcia- tunele do których wsadzamy porę .
Krok 2 - Szynka z porowym wsadem foto
3
Szynkę wkładamy do rękawa do pieczenia i obsypujemy przyprawą do gyrosa. Obok układamy obrane ziemniaki. Zamykamy worek do pieczenia- przyprawę rozprowadzamy po całości.
Krok 3 - Szynka z porowym wsadem foto
4
Szynkę pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Szynka z porowym wsadem foto
5
Podajemy polaną wytworzonym podczas pieczenia sosem.
Krok 5 - Szynka z porowym wsadem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 29.01.2014 09:45
ciekawy przepis,na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak