Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka z płonącymi owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 6 plastrów
brzoskwinie 3 szt.
śliwki węgierki 12 szt.
masło 1 łyżka
koniak 1 kieliszek
cukier 1 łyżeczka
kiwi 2 szt.
migdały bez skórki 1 garść
sałata kilka liści
banan 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szynka z płonącymi owocami

Na patelni rozpuść dokładnie mieszając masło i cukier. Następnie włóż kiwi, banany pokrojone w plasterki, brzoskwinie w kostkę, śliwki na połówki.
Skrop je wodą i podgrzewaj na niewielkim ogniu, by zmiękły, ale nie zmieniły kształtu i nie wyparował z nich sok. Odstaw do wychłodzenia.
Na płaskim półmisku rozłóż liście sałaty, na nich kładź plastry szynki, a wolne miejsca porcjami wypełniaj plasterkami kiwi z lekko wciśniętymi migdałami. Miękkie owoce rozłóż w równych ilościach, na plastrach szynki, polej każdą porcję koniakiem, zapal i natychmiast podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.02.2012 19:30
dobre
marta1371 20.06.2011 22:41
Same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak