Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z pieczarkami i cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 80 dkg
pieczarki 30 dkg
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z pieczarkami i cebulką

Mięsko dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką z każdej strony.

Rumienimy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, Dusimy na wolnym ogniu.

Obrane pieczarki kroimy razem z cebulką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy do mięska.

Dusimy aż mięsko będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 24.03.2017 17:37
Dobre danie obiadowe.
Jagódka77 05.03.2017 13:38
ciekawy pomysł
olkaaa 02.03.2017 20:24
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak