Szynka z jałowcem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1200 g
  • olej

    3 łyżki
  • sól

    2 łyżeczki
  • czosnek

    2 ząkbki
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • liście laurowe Prymat

    2 szt
  • kminek Prymat

    1 szczypta
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • owoc jałowca

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem. Wszystkie przyprawy wymieszać z olejem i czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Mieszanką dokładnie natrzeć szynkę, a ziarna jałowca powciskać w mięso.Na wierz położyć liście laurowe. Odstawić na 12 godzin do lodówki. Następnie włożyć do rękawa i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni .
Piec około 2 godzin.
Jeśli pod koniec pieczenia szynka będzie zbyt blada,temperaturę w piekarniku zwiększyć do 220 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 12.08.2013 17:31
smak musi być rewelacyjny!!!
ZEWA 30.07.2012 12:04
domowe mięsa są najlepsze no i zdrowe
Andysz 01.07.2012 19:10
mmm pychotka;)
Ewa104 30.06.2012 10:22
Uwielbiam takie domowe,pachnące mięska.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat