Szynka z indyka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1 - 1,3 kg
  • woda

    2 litry
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    2 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    1-2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    2-3 łyżki
  • ziele angielskie

    4 ziarenka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szynka z indyka  foto
Fileta z indyka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .Natrzeć solą peklowaną i pozostawić na 6-9 godzin lub na noc w lodówce przykryte folią spożywczą .
Krok 2 - Szynka z indyka  foto
Po tym czasie mięso włożyć do siatki masarskiej .
Krok 3 - Szynka z indyka  foto
Przygotować zalewę z podanych składników i włożyć szynkę do gotującej się zalewy . Zmniejszyć ogień i gotować 50 minut na wolnym ogniu . Po tym czasie zdjąć z ognia i wystudzić w zalewie na całą noc .
Krok 4 - Szynka z indyka  foto
Następnego dnia wyjąć szynkę z zalewy i zagotować zalewę , włożyć mięso i gotować około 50 minut na małym ogniu . Wystudzić w zalewie .
Krok 5 - Szynka z indyka  foto
Po wystudzeniu zdjąć siatkę masarską .
Krok 6 - Szynka z indyka  foto
Szynka gotowa do spożycia ,można kroić na kanapki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 23.06.2017 21:11
Fajnie zrobiona ;))
Renataj 23.06.2017 20:37
Lubię takie domowe mięska:)
Motorek 23.06.2017 20:03
Domowa najlepsza
Jolanta40 23.06.2017 19:36
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat