Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka z dzika 1 kg
mięso mielone wieprzowe 500 g
jajko 1 szt
cebula biała 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek 2 ząbki
marchew pół szt
pietruszka pół szt
seler korzeniowy ćwierć szt
Majeranek suszony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat
oliwa
woda letnia 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Szynkę myjemy i osuszamy ,rozcinamy tak by powstał duży płat mięsa.
Krok 1 - Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym foto
2
Mięso skrapiam oliwa i nacieram solą ziołową ,przyprawą do wołowiny ,majerankiem,pieprzem .Zwijam w roladkę i wkładam do lodówki na 1-2 godz.
Krok 2 - Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym foto
3
Marchew,pietruszkę,cebulę ,czosnek i selera obieram kroje na mniejsze kawałki i rozdrabniam blenderze.Warzywa dodaje do mięsa mielonego doprawiam solą ,pieprzem ,,pietruszką i dokładnie wyrabiam masę .
Krok 3 - Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym foto
4
Mięso wyjmujemy z lodówki i układamy na dużej tacce.Z mięsa mielonego formujemy podłużny wałek i układamy na brzegu ,zwijamy w roladę .
Krok 4 - Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym foto
5
Zwiniętą szynkę obwiązujemy ciasno sznurkiem.
Krok 5 - Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym foto
6
Mięso obsmażamy z każdej strony i przekładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą .Pieczemy 1-1,5 godz podlewając wytworzonym płynem.
Krok 6 - Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak