Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka z dzika

    1 kg
  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • jajko

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • czosnek

    2 ząbki
  • marchew

    pół szt
  • pietruszka

    pół szt
  • seler korzeniowy

    ćwierć szt
  • Majeranek suszony Prymat

  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat

  • oliwa

  • woda letnia

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym foto
Szynkę myjemy i osuszamy ,rozcinamy tak by powstał duży płat mięsa.
Krok 2 - Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym foto
Mięso skrapiam oliwa i nacieram solą ziołową ,przyprawą do wołowiny ,majerankiem,pieprzem .Zwijam w roladkę i wkładam do lodówki na 1-2 godz.
Krok 3 - Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym foto
Marchew,pietruszkę,cebulę ,czosnek i selera obieram kroje na mniejsze kawałki i rozdrabniam blenderze.Warzywa dodaje do mięsa mielonego doprawiam solą ,pieprzem ,,pietruszką i dokładnie wyrabiam masę .
Krok 4 - Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym foto
Mięso wyjmujemy z lodówki i układamy na dużej tacce.Z mięsa mielonego formujemy podłużny wałek i układamy na brzegu ,zwijamy w roladę .
Krok 5 - Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym foto
Zwiniętą szynkę obwiązujemy ciasno sznurkiem.
Krok 6 - Szynka z dzika nadziewana mięsem mielonym foto
Mięso obsmażamy z każdej strony i przekładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą .Pieczemy 1-1,5 godz podlewając wytworzonym płynem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat