Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka wieprzowa z rękawa

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

szynka wieprzowa 1/2 kg
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
pomidory 2 szt

marynata

Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Kminek mielony Prymat
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Owoc jałowca cały Prymat 4-5 szt
olej
ocet jabłkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka wieprzowa z rękawa

Mięso pokroić w gruba kostkę, obsypać obficie przyprawami, skropić olejem i octem, zalać 1/4 szklanki wody. Odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc.
Pomidora obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki, cebulę i papryką pokroić na dość duże kawałki.
Warzywa razem z mięsem przełożyć do rękawa. Doprawić. Zalać 3/4 szklanki wody, związać i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 2 godziny. Raz na jakiś czas przemieszać. Podawać ze świeżym pieczywem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak