Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka wieprzowa w musztardzie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg
Musztarda francuska Prymat 4 łyżka
marynata staropolska 0,5 łyżeczka
sól 1 szczypta
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka wieprzowa w musztardzie

Szynkę kroimy na niewielkie kotlety.

Przyprawiamy marynatą i solą oraz smarujemy trzema łyżkami musztardy.

Obsmażamy z dwóch stron na łyżce oleju na bardzo gorącej patelni.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy jeszcze jedną łyżkę musztardy.

Zapiekamy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 20.06.2012 10:41
wygląda niesamowicie, lubię takie smaki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak