szynka wieprzowa duszona z marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wiwprzowa

    700g
  • marchewki

    2
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka pszenna

    do posypania
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • woda

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę kroimy w średniej grubości plastry, posypujemy solą, pieprzem, papryką i mąką, ale tylko z jednej strony. Obsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek z jednej i drugiej strony. Następnie mięso polewamy wodą i przykrywamy patelnię przykrywką. Marchew obieramy i gotujemy w osobnym garnku. Kiedy marchewka jest średnio miękka kroimy ją w plasterki i dodajemy do mięsa. Dalej dusimy mięso aż będzie miękkie. Na koniec zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 05.06.2013 13:26
dobry obiadek! :)
Margo1 02.06.2013 09:51
wygląda świetnie
Kulinarna Ja 05.05.2013 13:06
bardzo lubię :)
Rafał10 11.04.2013 10:45
widzę u Ciebie same pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat