Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka wieprzowa duszona z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wiwprzowa 700g
marchewki 2
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka pszenna do posypania
mąka ziemniaczana 2 łyżki
woda 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: szynka wieprzowa duszona z marchewką

Szynkę kroimy w średniej grubości plastry, posypujemy solą, pieprzem, papryką i mąką, ale tylko z jednej strony. Obsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek z jednej i drugiej strony. Następnie mięso polewamy wodą i przykrywamy patelnię przykrywką. Marchew obieramy i gotujemy w osobnym garnku. Kiedy marchewka jest średnio miękka kroimy ją w plasterki i dodajemy do mięsa. Dalej dusimy mięso aż będzie miękkie. Na koniec zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 05.06.2013 13:26
dobry obiadek! :)
Margo1 02.06.2013 09:51
wygląda świetnie
Kulinarna Ja 05.05.2013 13:06
bardzo lubię :)
Rafał10 11.04.2013 10:45
widzę u Ciebie same pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak