Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka wieprzowa duszona w kapuście i cebuli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 2 plastry 2cm
kapusta młoda 4 liście
cebula 1 sztuka
sól, pieprz
oliwa
folia aluminiowa

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka wieprzowa duszona w kapuście i cebuli

Płaty mięsa oczyścić, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do grilla, polać oliwą, dobrze rozsmarowac, odstawić na godzinkę.

Cebulę pokroić w piórka. Wyłożyć 2 kawałki folii aluminiowej, ułożyć po 2 liście kapusty, nałożyć mięso, cebulę, przykryć pozostałymi liśćmi kapusty. Polać jeszcze odrobiną oliwy, zawinąć dokładnie. Piec w piekarniku ok 35 - 45 minut w temperaturze ok 170 stopni. Pod koniec pieczenia otworzyć folię i zostawić w piekarniku na ok 5 minut.

Danie podałam z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 10.09.2011 15:02
bardzo smaczna
Mati13 19.08.2011 20:48
pyszne jedzonko
pawel6 04.08.2011 21:20
Przyrządzona po prostu rewelacyjnie!
Ela15 04.08.2011 20:33
super
artur7 28.07.2011 07:28
pyszna
aginaa 14.07.2011 12:22
fajne
aginaa 08.07.2011 17:48
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak