Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w ziołach z piekarnika

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa i mieso

szynka 1 kg
woda 2 L
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 20 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
czosnek 3 ząbki
ziele angielskie 3 szt
pieprz 10 ziarenek

Zioła do pieczenia

estragon 1/2 łyzeczki
rozmaryn 1 szczypta
szałwia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w ziołach z piekarnika

ZALEWA : Do garnka wlać wodę, dodać przyprawy i mięso, włożyć do lodówki na 5dni.
Po 5 dniach, osuszyć mięso, oprószyć ziołami i włożyć do siatki do szynek, następnie do rekawa do pieczenia i na ok 70 min do piekarnika, pieczemy w temp. 170st. Studzimy w rękawie, tak by szynka nie była sucha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 03.04.2016 19:52
Pyszne domowe mięsko
Wiktoria29 03.04.2016 19:44
bardzo apetyczna
wyattearp 03.04.2016 18:39
super mięsko
Anna169Hosz 03.04.2016 14:07
Pyszne mięsko.
agnieszka214 03.04.2016 13:49
Musi być bardzo dobra
Lis 03.04.2016 12:33
Pyszna szynka:)
Futka 03.04.2016 11:50
Przepyszna szyneczka :)
gosia56 03.04.2016 11:43
na pewno pyszna szyneczka;)
KORAL 03.04.2016 11:40
Co swoje to swoje , smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak