Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w sosie ziołowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 60 dkg
tymianek 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oliwa 8 łyżek
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej
kostka mięsna
woda
mąka 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w sosie ziołowym

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy osuszamy, dzielimy na 4 kawałki i delikatnie rozbijamy. Oliwę mieszamy z tymiankiem, ziołami prowansalskimi i kucharkiem. Dokładnie mieszamy. Każdy plaster mięsa polewamy 1 łyżką marynaty z każdej strony. Następnie odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce.
Krok 1 - Szynka w sosie ziołowym foto
2
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię teflonową i smażymy przygotowane mięso z dwóch stron.
Krok 2 - Szynka w sosie ziołowym foto
3
Podsmażone mięso dajemy do garnka, zalewamy 1/2 litra wody, dajemy kostkę mięsną i dusimy do miękkości.
Krok 3 - Szynka w sosie ziołowym foto
4
Następnie mięso wyciągamy, robimy zawiesinę z mąki i wody i zagęszczamy sos. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 4 - Szynka w sosie ziołowym foto
5
Dajemy mięso do przygotowanego sosu.
Krok 5 - Szynka w sosie ziołowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.08.2013 09:50
smaczna szyneczka
MagdaXXX 24.03.2013 09:36
super ekstra
Łukasz15 07.01.2013 13:22
Pyszne mięsko
Anna138 06.12.2012 22:44
pyszne
RenataZ-et 02.10.2012 20:16
wygląda znakomicie
Wacław 30.08.2012 09:26
pyszne mięsko
Wafelek2601 15.08.2012 00:05
rewelacja
Zdzisław 11.08.2012 22:48
i dużo ryżu dla mnie do tego sosu
elka4621 11.08.2012 22:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak