Szynka w sosie chrzanowym :)

Szynka w sosie chrzanowym :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    7 plastrów
  • Chrzan śmietankowy Smak

    3 łyżki
  • pieczarki

    5 sztuk
  • śmietana 30%

    0,5 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • czosnek granulowany

    0,5 łyzeczki
  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

    0,5 łyzeczki
  • pietruszka zielona

    2 łyzki posiekanej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynke wieprzową kroimy w plastry i kazdy obsypujmey przyprawą do wieprzowiny. Cebulę dronno kroimy i podsmażamy na patelni. Plastry szynki umieszczamy na patelni na ,której smażyła się cebula i podsmażamy z 2 stron . Kolejno dodajmey cebulę i podlewamy wodą. Dusimy około 45 minut ,w połowie duszenia dodajac pieczarki pokrojone w plastry. Pod koniec duszenia dodajemy chrzan ze słoika , śmietanę kremówkę wymieszaną z łyżką maki .Powstały sos doprawiamy : solą , pieprzem, czosnkiem granulowanym . Gotowe danie obsypujmey posiekaną zieloną pietruszką . Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KORAL

27.03.2018 19:10
Pyszne danie :)

jejkuchnia

27.03.2018 17:15
Na pewno smaczna i aromatyczna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat