Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 50 dkg
cebula 0,5 szt
smalec 0,5 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w sosie

Umyte i osuszone mięsko kroimy na mniejsze kawałki. Podsmażamy na rozgrzanym smalcu razem z pokrojoną cebulką. Dolewamy 2 szkl wody i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy liście laurowe i ziele angielskie oraz przyprawy. Wszystko dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. Na koniec zagęszczamy mąką i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 20.03.2015 08:13
prosty przepis na smaczne mięcho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak