Szynka w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    50 dkg
  • cebula

    0,5 szt
  • smalec

    0,5 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięsko kroimy na mniejsze kawałki. Podsmażamy na rozgrzanym smalcu razem z pokrojoną cebulką. Dolewamy 2 szkl wody i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy liście laurowe i ziele angielskie oraz przyprawy. Wszystko dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. Na koniec zagęszczamy mąką i doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gracer 20.03.2015 08:13
prosty przepis na smaczne mięcho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat