Szynka w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka bez kości

    1/2 kg
  • pieprz

  • sól

  • czosnek

  • olej do smażenia

  • woda

  • mąka

    łyżka
  • kostka mięsna

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć solom, pieprzem i czosnkiem. Zarumienić na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, dodać pokrojoną cebulkę i zeszklić, Podlać wodą, dodać kostkę rosołową i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec zatrzepać mąką. Ewentualnie doprawić do smaku. Smaczne jest z kaszą i ogórkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 10.12.2013 18:13
smaczny obiad
alaaa 03.11.2012 17:55
pyszne chude mięsko,takie lubię
ben-ka 20.09.2012 08:20
lubię takie mięsko:)
Elżbieta17 25.08.2012 14:51
pyszne i zdrowe:)
anoosia 05.02.2012 00:39
swietne!
olkaaa 17.01.2012 07:35
lubię taką
owca441 04.01.2012 20:07
apetyczna
Wacław 02.12.2011 17:07
pyszny obiadek !
kuklik 15.10.2011 06:37
taki obiiad to jest obiad
piotereq 13.10.2011 10:26
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat