Szynka w rozmarynie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    60 dkg
  • masło

  • cebula

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • rozmaryn

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę opłucz, natrzyj solą, pieprzem i rozmarynem. Rozgrzej masło na patelni, obsmaż mięso, włóż do brytfanny, wlej trochę wody, piecz pod przykryciem 50 minut w temp. 180 C. Cebulę obierz, pokrój w pióra, podsmaż na maśle na złoto, 10 minut przed końcem pieczenia polej mięso masłem z cebulką, zdejmij pokrywę, by się zrumieniło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Neetka90 11.07.2011 19:16
świetny przepis ! ;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat