Szynka w galaretce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka konserwowa

    5 plasterków
  • chrzan

    1 mały słoiczek
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    5 dag
  • bulion drobiowy

    0,7 litra
  • majonez

    3 łyżki
  • jaja na twardo

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chrzan dobrze odsączamy.Jajka obieramy i trzemy na tarce.Chrzan łączymy z jajkami i majonezem,doprawiamy do smaku.Każdy plaster szynki smarujemy masą i zwijamy w rulonik.Układamy na półmisku.Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie i zalewamy szynką. Odstawiamy do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina16 22.05.2012 23:53
pyszności
Dariusz8 15.12.2011 17:44
pyszna
mehia 22.06.2011 18:12
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat