Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w galarecie na zimno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 0,5 litra
marchewka ugotowana 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
szynka 6 plastrów
szparagi marynowane Smak
natka pietruszki
sałata 2 liście
jajka ugotowane na twardo 1

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w galarecie na zimno

Bulion drobiowy podgrzej. Żelatynę zalej zimną wodą (około pół szklanki wody lub zimnego bulionu), pozostaw do napęcznienia na 10 minut. Po tym czasie włóż napęczniałą żelatynę do ciepłego bulionu i mieszaj ,aż do rozpuszczenia. Szparaga zawijamy w plasterku szynki i układamy po 3 takie ruloniki na półmisku. Do półmiska wkładamy również z brzegu liść sałaty, ugotowaną pokrojoną w plasterki marchew i po połowie ugotowanego jajka. Na koniec delikatnie zalewamy półmisek bulionem z żelatyną. Pozostawiamy po wystudzeniu do stężenia w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 02.03.2016 17:11
Bardzo wam dziękuję :)
Grazyna0211 02.03.2016 12:01
smaczna kolacja
Jadwiga/Jaga85 02.03.2016 10:08
Pięknie podane!!
IZABELA29 02.03.2016 09:58
bardzo lubię
Marta Ryżek-Kalkowska 02.03.2016 09:26
Bardzo dziękuję :)
Ela15 02.03.2016 09:09
fajna przekąska
barbara11561 01.03.2016 21:44
pyszne roladki na przekąskę:)
agnieszka214 01.03.2016 21:15
Wspaniała galareta
Barbara13 01.03.2016 20:58
fajna galaretka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak