Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa 20 dkg
groszek konserwowy 1/2 puszki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
natka pietruszki 1 łyżka
marchewka ugotowana 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
bulion drobiowy 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w galarecie

Szynkę kroimy w kawałeczki, marchewkę w pół plasterki. Do naczynia lub miseczek ( ja użyłam silikonowych foremek na babeczki) wkładamy szynkę, marchewkę, groszek, kukurydzę i natkę pietruszki.

W wywarze rozpuszczamy żelatynę. Tak przygotowanym wywarem zalewamy szynkę.
Odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak