Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 8 plastrów
pieczarki 6-7 szt
natka pietruszki ok1/2 pęczka
masło 1/2 łyżki
sól
pieprz
bulion 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w galarecie

Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie i odstawić do stężenia. Pieczarki umyć i drobno pokroić. Przesmażyć na maśle, oprószyć solą. Przestudzić.

Jajka drobno pokroić. Natkę opłukać i drobno posiekać. Pieczarki, jajka i natkę połączyć. Dodać niewielką ilość majonezu i wymieszać. Doprawić do smaku.

Na plastry szynki nakładać przygotowany farsz i zawijać z szynki roladki.

Układać na głębszym półmisku i zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mira85 29.05.2013 16:44
oo szynka inaczej,
Pyszota 29.05.2013 16:23
apetyczna szynka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak