Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szynka konserwowa
8 plastrów -
pieczarki
6-7 szt -
natka pietruszki
ok1/2 pęczka -
masło
1/2 łyżki -
sól
-
pieprz
-
bulion
2 szkl -
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżeczki -
jajko ugotowane na twardo
2 szt
Sposób przygotowania
Jajka drobno pokroić. Natkę opłukać i drobno posiekać. Pieczarki, jajka i natkę połączyć. Dodać niewielką ilość majonezu i wymieszać. Doprawić do smaku.
Na plastry szynki nakładać przygotowany farsz i zawijać z szynki roladki.
Układać na głębszym półmisku i zalać tężejącą galaretką.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się