Szynka w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka konserwowa

    8 plastrów
  • pieczarki

    6-7 szt
  • natka pietruszki

    ok1/2 pęczka
  • masło

    1/2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • bulion

    2 szkl
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • jaja na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie i odstawić do stężenia. Pieczarki umyć i drobno pokroić. Przesmażyć na maśle, oprószyć solą. Przestudzić.

Jajka drobno pokroić. Natkę opłukać i drobno posiekać. Pieczarki, jajka i natkę połączyć. Dodać niewielką ilość majonezu i wymieszać. Doprawić do smaku.

Na plastry szynki nakładać przygotowany farsz i zawijać z szynki roladki.

Układać na głębszym półmisku i zalać tężejącą galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mira85 29.05.2013 16:44
oo szynka inaczej,
Pyszota 29.05.2013 16:23
apetyczna szynka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat